Ogłoszenie podstawowe
blur
Szkolenie zarządzanie sprzedażą w gastronomii: zdjęcie 96351515
  • Galeria
  • Mapa
Sopot ,  ul. Władysława Broniewskiego 10 1 332 zł

Szkolenie zarządzanie sprzedażą w gastronomii

Szkolenie zarządzanie sprzedażą w gastronomii: zdjęcie 96351515

Szkolenie zarządzanie sprzedażą w gastronomii

Rodzaj szkolenia Organizacje i zarządzanie
Dodatkowe informacje
  • Termin od: 10.06.2025

Sprzedaż w gastronomii to nie tylko przyjmowanie zamówień – to umiejętność takiego prowadzenia lokalu, by rachunki były wyższe, a Goście zadowoleni i chętnie wracali. Dobrze dobrane ceny, odpowiednio skonstruowane menu i świadoma obsługa potrafią zrobić ogromną różnicę w wynikach finansowych restauracji. To szkolenie to konkretne rozwiązania dla właścicieli, managerów i osób odpowiedzialnych za wyniki finansowe lokalu. Nauczysz się, jak ustalać realne cele sprzedażowe i skutecznie motywować zespół, by sprzedawał więcej, nie czując przy tym presji. Dowiesz się, jak sprawić, by kelnerzy naturalnie budowali wartość rachunku i zachęcali gości do dodatkowych zamówień. Nauczysz się, jak skutecznie zarządzać sprzedażą – od analizy danych i audytu, po praktyczne techniki zwiększania obrotów. Dowiesz się, które dania w Twoim menu są naprawdę rentowne i jak kształtować ceny, by zarabiać więcej. Pokażemy Ci, jak prosto zastosować up-selling i cross-selling, czyli sposoby na to, by goście chętniej wybierali dodatkowe produkty. Przejdziemy też przez psychologię sprzedaży, standardy obsługi i skuteczne systemy motywacyjne dla zespołu, które sprawią, że sprzedaż stanie się naturalnym elementem codziennej pracy. Dowiesz się też, jak wprowadzać proste zmiany w menu i sposobie jego prezentacji, które zwiększają sprzedaż bez konieczności podnoszenia cen. Wszystko po to, by Twój lokal działał sprawniej i przynosił większe zyski – bez podnoszenia kosztów. Na szkoleniu poznasz sprawdzone metody, które pozwolą Ci zwiększyć obrót nawet o 20%, Małe zmiany mogą przynieść duże efekty.
PLAN SZKOLENIA
  • Statystyki sprzedaży – przegląd danych
  • Strategia sprzedaży – cele krótko i długoterminowe
  • Techniki ustalania i zarządzania realistycznymi celami sprzedażowymi
  • Dopasowywanie strategii sprzedaży do ustalonych celów
  • Lejki sprzedażowe, ich znaczenie i korzyści dla hotelu
  • Określenie produktów rentownych oraz nierentownych
  • Filozofia sprzedaży – czyli jak patrzeć na sprzedaż hotelu
  • Sprzedaż produktów i usług w poszczególnych działach
  • 3 formy sprzedaży – bezpośrednia, telefoniczna, mailowa
  • Określenie grupy docelowej – komu chcesz sprzedawać?
  • Pakiety i oferty specjalne – różnorodność i ich rola
  • Jak nie tracić okazji sprzedażowych
  • Up-selling i cross-selling podnoszący sprzedaż w Twoim obiekcie
  • Standaryzacja obsługi jako kluczowy czynnik powiększania rachunku
  • Gościnność i jej przełożenie na przychód
  • Kalendarz – pozyskanie regularnych wydarzeń „grubych ryb”
  • Pozytywna narracja w kontakcie z Gościem
  • Podstawy psychologii sprzedaży i jej zastosowania w gastronomii
INFORMACJE DODATKOWE:
  • Liczba godzin szkoleniowych: 1 dzień / 8h
  • Szkolenie odbywa się w godzinach 9:00-17:00
  • Zapewniamy całodzienny dostęp do kawy, herbaty, wody, słodkich przekąsek oraz lunch.
  • Uczestnicy szkolenia otrzymują materiały szkoleniowe w wersji drukowanej oraz materiały biurowe niezbędne do sporządzania notatek.
  • Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują certyfikat Akademii Gastronomii.
https://akademiagastronomii.pl/events/szkolenie-zarzadzanie-sprzedaza-w-gastronomii-10-czerwca/

Data dodania: 09.05.2025

Numer oferty: 66078351

SMS
Wyświetl numer
Wróć do góry