Sommelier KURS

Ogłoszenie podstawowe
Zdjęcie 1 / 2

Sommelier KURS

Cena

799

Jestem
Firmą
Rodzaj szkolenia
Zawodowe

serdecznie zapraszamy do udziału w Kursie sommelierskim z elementami sprzedaży i zarządzania kartą WIN.
Kurs przeznaczony jest dla menadżerów restauracji, wykładowców przedmiotów zawodowych ( gastronomia i hotelarstwo ), kelnerów, pasjonatów wina, osób chcących rozpocząć pracę w charakterze sommeliera.
Uczestnicy kursu dowiedzą się:
• Na czym polega praca sommeliera
• Jak budować oraz zarządzać kartą win w restauracji
• Jak zwiększyć sprzedaż wina w restauracji
• Jak obsługiwać gości przy stole
Uczestnicy szkolenia nabędą umiejętności w zakresie:
• Wykorzystania niezbędnej wiedzy o winie
• Planowania działań zwiększających sprzedaż wina w restauracji
• Prowadzenia sesji coachingowych dla podległych pracowników
PROGRAM SZKOLENIA :
1. Zawód Sommelier
2. Czym jest wino
3. Nauka rozpoznawania zapachów zawartych w winie (Le Nez du Vin)
4. Winnica
5. Różne rodzaje fermentacji
6. Produkcja win białych i czerwonych
7. Metody produkcji win słodkich
8. Białe i czerwone szczepy – charakterystyka i występowanie
9. Zrozumienie etykiety na butelce
10. Wady i zalety win / klasyfikacja jakościowa win
11. Zasady profesjonalnej degustacji win
12. Dekantacja
13. Kieliszki do wina, karafki
14. Serwis wina spokojnego i musującego – szampana
15. Temperatura serwowany win
16. Przechowywanie wina
17. Dobór wina do potraw
18. Kraje winiarskie i najważniejsi producenci wina
19. Pozostałe style wina
20. Psychologia i technika obsługi gości przy stole
Koszt szkolenia obejmuje :
- udział w szkoleniu dla 1 osoby w wyznaczonym czasie
- 6 godzinny program szkolenia
- materiały szkoleniowe w formie elektronicznej oraz drukowanej
- degustację win różnych szczepów - 8 próbek degustacyjnych
- certyfikat / dyplom ukończenia szkolenia

Cena kursu
Koszt 1 dniowego kursu – 799, 00 zł brutto / osoba
Dla studentów, absolwentów WSTiH – 399 zł brutto/osoba

Kurs odbywa się w formie stacjonarnej: 17.05.2024 r. w g. 9:00-16:00
w restauracji "Jest Pięknie" na terenie Uczelni.
Regulamin kursu dostępny na stronie:
https://wstih.pl/aktualnosci/kurs-sommelierski-z-elementami-sprzedazy-i-zarzadzania-karta-win
Prowadzący:
Łukasz Szołtys, Kancerz WSTiH w Gdańsku
Brand Ambasador Whisky / Sommelier oraz właściciel firmy Rest Consulting
Nazywam się Łukasz Szołtys i jestem pasjonatem wina, whisky, cygar oraz alkoholi starzonych. Z wykształcenia jestem hotelarzem oraz ekonomistą. Połączenie tych dwóch obszarów w naturalny sposób wprowadziło mnie w przygodę z edukacją konsumencką w zakresie alkoholi, która rozpoczęła się w 2007 roku, kiedy to współzarządzałem salonem winiarskim oraz współuczestniczyłem w imporcie win z Hiszpani by w dalszym kroku edukować restauratorów oraz obsługę restauracji w zakresie produktowym alkoholi oraz sugestywnej sprzedaży. Na przestrzeni lat pracując w hotelach w Grecji, USA, Hiszpanii oraz w Polsce jako Barman oraz Sommelier odwiedzałem wiele winnic zgłębiając proces produkcyjny.
Z upływem lat pracując w licznych hotelach jako kierownik gastronomii czy finalnie dyrektor wielu hoteli rozwijałem się zawodowo cały czas będąc wierny mojemu hobby, którym z przyjemnością dzielę się prowadząc szkolenia branżowe, konsumenckie i eventowe.
Przykładowe realizacje:
https://www.facebook.com/DegustacjeByLukaszSzoltys/
Zapisy:
r...@wstih.pl Wyświetl e-mail
tel. 58 521 86 20
Zapraszamy!

Data dodania ogłoszenia: 11.04.2024

Aktualizacja: 11.04.2024

Zgłoś

Zobacz inne oferty od Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku

Sale do wynajęcia

Ogłoszenie podstawowe

60 zł

Aktualizacja: 20 dni temu

Rekrutacja WSTiH

585218... Wyświetl numer
Polityka prywatności

Lokalizacja

Adres
Gdańsk Wrzeszcz
Miszewskiego 
Zobacz dane kontaktowe
E-mail
Wyświetl numer
Wróć do góry