Wróć do góry
Garmaż Wielkanocny Restauracja Filharmonia
Ogłoszenie nieaktualne
Zdjęcie 1 / 2
Jestem
Firmą
Oferuję / poszukuję
Oferuję
Rodzaj usługi
Gastronomia i catering
Treść ogłoszenia
Restauracja Filharmonia
GARMAŻ WIELKANOCNY 2023
Zimne przekąski:
- Jaja faszerowane musem z szynki i pora – 1 połówka 5zł
- Jaja faszerowane łososiem wędzonym i wasabi – 1 połówka/6zł
- Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 400g( 4 porcje )/89zł
- Domowy pasztet z owocami żurawiny - 200g/29zł
- Tymbaliki drobiowe z warzywami – 200g/18zł
- Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 200g/45zł
- Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 200g/69zł
- Sałatka jarzynowa - 500g/40zł
- Karkówka w ziołach - 150g/22zł
- Schab ze śliwką - 150g/27zł
- Sos tatarski 100ml/ 12zł
- Ćwikła domowa 100g/ 16zł
Zupy:
- Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem - 900ml /45zł
- Chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi - 900ml/55zł
Dania do podania na ciepło:
- Filet z dorsza w sosie kaparowym- 150g/ 33zł
- Filet z łososia w sosie porowym - 150g/ 43zł
- Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym – ok. 200g/27zł
- Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego - 1szt ok. 300g/ 49zł
- Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy - porcja/69zł
- Zraz wołowy w sosie własnym - 1szt ok. 150-200g/ 39zł
- De volaille z masłem– ok.150g/24zł
- Kiełbasa biała pieczoną z cebulką - 300g/39zł
- Bigos myśliwski – 500g/ 69zł
- Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 14zł
- Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 300g/39zł
- Buraczki zasmażane – 300g/ 29zł
Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )
- Halibut w sosie winogronowym 200 g / 55 zł
- Goleń jagnięca w sosie z porzeczek - 1szt ok. 250g / 69zł
-Eskalopki z dzika w sosie borowikowym - 180 g/ 59zł
* Deska pieczonych mięs i pasztetów (karkówka w ziołach, schab ze śliwką, polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie, domowy pasztet z żurawiną ) 1000 g / 179 zł
GARMAŻ WIELKANOCNY 2023
Zimne przekąski:
- Jaja faszerowane musem z szynki i pora – 1 połówka 5zł
- Jaja faszerowane łososiem wędzonym i wasabi – 1 połówka/6zł
- Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 400g( 4 porcje )/89zł
- Domowy pasztet z owocami żurawiny - 200g/29zł
- Tymbaliki drobiowe z warzywami – 200g/18zł
- Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 200g/45zł
- Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 200g/69zł
- Sałatka jarzynowa - 500g/40zł
- Karkówka w ziołach - 150g/22zł
- Schab ze śliwką - 150g/27zł
- Sos tatarski 100ml/ 12zł
- Ćwikła domowa 100g/ 16zł
Zupy:
- Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem - 900ml /45zł
- Chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi - 900ml/55zł
Dania do podania na ciepło:
- Filet z dorsza w sosie kaparowym- 150g/ 33zł
- Filet z łososia w sosie porowym - 150g/ 43zł
- Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym – ok. 200g/27zł
- Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego - 1szt ok. 300g/ 49zł
- Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy - porcja/69zł
- Zraz wołowy w sosie własnym - 1szt ok. 150-200g/ 39zł
- De volaille z masłem– ok.150g/24zł
- Kiełbasa biała pieczoną z cebulką - 300g/39zł
- Bigos myśliwski – 500g/ 69zł
- Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 14zł
- Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 300g/39zł
- Buraczki zasmażane – 300g/ 29zł
Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )
- Halibut w sosie winogronowym 200 g / 55 zł
- Goleń jagnięca w sosie z porzeczek - 1szt ok. 250g / 69zł
-Eskalopki z dzika w sosie borowikowym - 180 g/ 59zł
* Deska pieczonych mięs i pasztetów (karkówka w ziołach, schab ze śliwką, polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie, domowy pasztet z żurawiną ) 1000 g / 179 zł
czytaj więcej
Zobacz menu
- Numer ogłoszenia: 65259907
- Data wyróżnienia: 01.04.2023
- Data wprowadzenia: 24.03.2023
- Aktualizacja: 01.04.2023